Er zijn veel verschillende soorten AED's op de markt. Elke AED heeft haar eigen specifieke eigenschappen, maar in de basis zijn ze allemaal gelijk. Namelijk; een AED daar red je levens mee! Maar welke AED pakket is het meest geschikt voor de Zorg? Op deze vraag geven wij antwoord, zodat u weet welke pakket u het beste kan kopen.

Reanimatie door de burgerhulpverlener

Bij ruim 75% van de slachtoffers, met een hartstilstand, wordt er gestart met de reanimatie voordat de ambulance ter plaatse is. Bij meer dan 50% van alle mensen met een hartstilstand komt de burgerhulpverlener, met een AED, alvorens de ambulance er is. De kans is dus groot dat het slachtoffer gereanimeerd wordt door een burgerhulpverlener i.p.v het ambulancepersoneel.

Welke AED merk is het best voor de zorg?

Het is belangrijk om altijd te kiezen die over het FDA en CE keurmerk beschikt. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd en bent u verzekerd van goede service. Namelijk de kans dat een AED in de zorg word ingezet is natuurlijk best groot. Werkt u in de zorg met kinderen? Zorg er dan voor de het AED pakket ook geschikt is voor kinderreanimatie. Bijvoorbeld het Philips FRX AED pakket. Als laatst is het nauturlijk ook van groot belang dat de AED aan de MDR wetgeving voldoet en u er van overtuigd bent dat de AED op de juiste wijze is geregistreerd. 

Half of volautomatische AED?

Zoals hierboven omschreven, wordt een AED's in meer dan 75% van de gevallen ingezet door iemand anders dan een professional. Daarom is het belangrijk om eerst de afweging te maken of u voor een half- of volautomatische AED kiest. De half automatische AED onderscheidt zich, doordat de AED bediener, de uiteindelijke schok, zelf toedient aan het slachtoffer. Doordat er, door de AED, niet wordt afgeteld kunt u de schok sneller toedienen. Bij een volautomatische AED wordt de schok automatisch toegediend, nadat de elektroden juist zijn geplaatst. Het voordeel hiervan is dat een onervaren AED bediener ook de AED kan inzetten.

Wij adviseren de zorg

Wij adviseren de zorg uw AED aan te melden bij Hartslagnu. Doordat de medewerkers getraind zijn om levensreddende handelingen te verrichten volstaat, in de meeste gevallen, een halfautomatische AED. Het voordeel is dat u zelf bepaalt wanneer u de schok toedient en dus niet hoeft te wachten. Tevens adviseren wij u om jaarlijks, met de AED, te oefenen en dit standaard op te nemen in de BHV en/of EHBO cursus. Daarnaast moet de AED die u kiest een hoge IP waarde hebben. De AED's van Cardiac Science hebben een IP waarde van 55 en de AED's van Heartsine hebben een IP waarde van 56. Wij bieden u op het moment de mogelijkheid om uw oude AED bij ons in te leveren, zodat wij er voor zorgen dat de AED weer gerecycled wordt. Voor elke AED die u bij ons inlevert ontvangt extra korting op een AED van Heartsine. U kan een losse AED kopen of een compleet AED pakket. Voor ons maakt dit geen verschil. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar AEDmaster.

Door de huidige COVID-19 ontwikkelingen hebben wij besloten om HULP te bieden aan alle verenigingen en opleiders in Nederland. Wij zijn er van op de hoogte dat het aantal personen, per AED trainer, zeer beperkt is. Dat houdt in dat er of minder mensen worden opgeleid er moeten meer AED trainers beschikbaar worden gesteld.
Bent u van een buurtvereniging, ondernemersvereniging, een sportvereniging of een EHBO-vereniging. En bent u niet in staat om extra AED trainers te kopen? Neem dan contact op met AEDmaster. Zij stellen AED trainers kosteloos beschikbaar, zodat ook in deze moeilijke tijd er voldoende AED bedieners beschikbaar zijn.